Generationsmöte med modellbygge

Generationsmöte med modellbygge

Idag ska jag hem till farfar Kurt och hjälpa honom med det modellbygget han håller på med för tillfället. Fastän han är 84 år, håller han fortfarande på och det tycker jag är starkt. Hans syn är ju inte den bästa och även om han har ett bra förstoringsglas till hjälp, tycker han att det är roligt att jag kommer hem till honom och hjälper honom lite. Då kan vi samtidigt sitta och prata lite, det är faktiskt jättemysigt med denna egen tid jag får med min älskade farfar.

Den modell han just nu håller på med, är av lite enklare sorten, eftersom han inte är lika säker på händerna som han var förr. Modellen heter AMT 1935 Ford Coupe och som ni kanske förstår är detta en bil, eller ja, det ska bli en bil när den är klar. Min farfar älskar gamla bilar och de flesta modeller han har byggt, är just bilar av det äldre slaget. Farfar har inte varit intresserad av att ställa ut eller tävla på det sätt som jag gör, men han tycker att det är roligt att höra om mina bravader och hur det har gått för mig när jag medverkat i en tävling. Den modell som han nu håller på att bygga, har hittills tagit 2 månader. Detta beror mest på att han inte velat bygga helt ensam utan vill att jag ska hålla honom sällskap.

Idag kommer vi nog att prata en del om C4-Open som jag ska vara med på i slutet av oktober. Farfar tycker att det är spännande att lyssna när jag berättar vad jag har byggt till tävlingen. Nu får jag skynda mig på så farfar inte behöver vänta, han har redan satt på kaffet. Tur att vi bor grannar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng